Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας

Η Α.ΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε με 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο χώρο των ειδών επιπλοποιίας είναι η μεγαλύτερη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.   

Η εταιρία OPK με περισσότερους από 1200 υπαλλήλους και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίας στον κλάδο. 

Η ιστορία της OPK

1993-1995

Χωρίς τίτλοas

Αναμενόμενη ελπίδα

Ξεκινάει η ανάπτυξη των πρώτων προϊόντων. Ο κ. Xu κατασκευάζει χειροποίητα τα πρώτα προϊόντα στον τομέα των συρόμενων πορτών. Με αυτά τα προϊόντα άνοιξαν οι πόρτες στη βιομηχανία επίπλων και ήταν τα πρώτα της εταιρίας. Σε αυτό το νέο προϊόν χορηγήθηκε εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Επιχειρηματικότητα

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην πόλη Chengdu, στην επαρχία Sichuan. Καθιέρωσε τα δικά της κανάλια πωλήσεων. Και η βιομηχανική παραγωγή σταδιακά επεκτάθηκε.

1996

1997-1999

Χωρίς τίτλοas

Ανάβει η σπίθα

Για να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς, η εταιρεία δημιούργησε επιπλέον γραφεία πωλήσεων. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε σε πάνω από 70 και οι πωλήσεις αυξήθηκαν γρήγορα.

Προς νέες προκλήσεις

Με την περαιτέρω τεχνική ανάπτυξη και βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, το εργοστάσιο της OPK μετεγκαταστάθηκε από την πόλη Chengdu στην τοποθεσία Xiaolan της πόλης Zhongshan. Εκεί όχι μόνο χτίστηκαν εντελώς νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, αλλά βελτιώθηκαν και τα προϊόντα. Έτσι τα γυμνά ρουλεμάν αντικαταστάθηκαν από ρουλεμάν με επικάλυψη πλαστικού και η βαφή από απλή έγινε ηλεκτρολυτική επίστρωση. Η ομαλή λειτουργία, η εύκολη κίνηση και η ανθεκτικότητα των προϊόντων βελτιώθηκαν χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών.

2000

2001-2002

Χωρίς τίτλοas

Επιμονή και σκληρή δουλειά

Προκειμένου να επεκταθεί και να βελτιωθεί η σειρά προϊόντων της εταιρείας, η γκάμα των προϊόντων ανανεώθηκε ώστε να περιλαμβάνει νέα καλύτερα συστήματα συρόμενων πορτών, συστήματα λειτουργίας για ντουλάπες καθώς και εξαρτήματα συρόμενων πορτών για έπιπλα.

Τα μάτια στον κόσμο

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για ντουλαπάκια επίπλων και κουζίνας η OPK άλλαξε την παραγωγή εξαρτημάτων βελτιώνοντας την και καθιστώντας την το πρώτο εργοστάσιο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ που παράγει εξαρτήματα συρόμενων πορτών για έπιπλα. Η OPK έλαβε το πρώτο εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την επιλογή προσαρμογής των κορυφαίων γραναζιών σε έπιπλα.

2003

2004-2005

Χωρίς τίτλοas

Ανάπτυξη και ενοποίηση

Ακολουθώντας την τάση στον τομέα τοποθέτησης συρόμενων θυρών, η OPK χρησιμοποίησε μηχανές χύτευσης με ψεκασμό και μηχανές διάτρησης για να επιταχύνει την παραγωγική ικανότητα και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

Η πρώτη επιτυχία

Παράλληλα με την αύξηση των πωλήσεων, αναπτύχθηκαν επιπλέον σειρές προϊόντων, δηλαδή εξαρτήματα για πόρτες με μονωτικό γυαλί και πτυσσόμενες συρόμενες πόρτες. Η OPK έγινε προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων σε αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας, έχοντας την πιο ποικίλη γκάμα προϊόντων και τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.

2006

2007

Χωρίς τίτλοas

Συνεχής επιτυχία

Με την επιτυχή εγγραφή της μάρκας OPK, το λογότυπο έγινε σήμα κατατεθέν για εξαρτήματα συρόμενων θυρών με μηχανισμούς κλεισίματος με φρένο.

Νέα πρόκληση

Αυτή είναι η χρονιά της επίσημης κυκλοφορίας της μάρκας OPK. Η OPK αύξησε και πάλι τον όγκο παραγωγής. Η περιοχή παραγωγής έφτασε πάνω από 10.000 τ.μ.

2008

2009-2010

Χωρίς τίτλοas

Η οικογένεια μηχανισμών απαλού κλεισίματος

Η OPK πρωτοστάτησε στην εισαγωγή συστημάτων συρόμενων θυρών με φρένο, με αποτέλεσμα την εξειδίκευση και διαφοροποίηση της προσφοράς προϊόντων της. Η OPK έγινε ένας ειδικός στα συστήματα συρόμενων θυρών με φρένο.

Δύναμη μάρκας

Με τη μεγάλη και ταχεία αύξηση της δημοτικότητας και των πωλήσεων της μάρκας, η OPK έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων συρόμενων θυρών παγκοσμίως.

2011-2013

2014-2015

Χωρίς τίτλοas

Μεγαλώνοντας τη φήμη μαζί

Με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους και περισσότερα από 50.000 τ.μ. λειτουργικού χώρου, η OPK είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες για συστήματα συρόμενων θυρών. Μεταξύ άλλων, η OPK έλαβε τα βραβεία «High and New Technology Enterprise & Vision Furniture First Rate Quality», καθιστώντας την ηγέτη της αγοράς στην ανάπτυξη συστημάτων συρόμενων θυρών.

Συνέχεια

Η OPK διαθέτει επί του παρόντος εκατοντάδες καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η μάρκα OPK καταχωρήθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες. Ως καινοτόμος εταιρεία, η OPK λανσάρει συνεχώς εξαιρετικά αθόρυβα προϊόντα, συστήματα πολλαπλών φρένων, καθώς και αυτόματα συστήματα για τον τομέα των συρόμενων θυρών, εξαρτήματα συρόμενων πορτών για πόρτες με μονωτικό γυαλί και συρόμενες πόρτες για τεχνικά έργα.

2016